Here I don’t understand the 2 days combined part.

The two bars represent

- Saturday and Sunday combined
- All other weekdays combined

That week we have the number of visitors in

- Weekend - 300 visitors
- Weekdays - 500-300 = 200 visitors

We have the average spend on appetizers

- Weekend = ~ $35
- Weekdays = $30

We’re asked for how much more spent on appetizers on the weekend

So we just multiply the number of visitors in each category to get

Total spent on weekend - Total spent on weekday = Difference in spend/Extra brought in on weekend

I think the wording is very confusing

Deciphering what the question is asking is half of the task

Why is it so?

(asking since I just to check whether we’re dealing with a genuine ambiguity)

It says days of the week combined?

Which means it is 5 days combines Vs 2 weekdays combined

It also says “other”.

yes so 5 days combined is less than by 2 weekdays combined. That’s what I am asking?

That indeed is the case here.

But the calculation is per day not a sum of 5 or 2 days?

What do you mean?

Here is 300 people eating in weekends total dollars spent is 35x300x2=21000

for other case in weekdays 30 x 5x 200 =30000

so the weekday total spent is actually more than the weeknends which is contrary to the question.

Why the times 2? It does not say that 300 came on Saturday and 300 came on Sunday.

But the word combined confused me

I think the wording of the question is ambigious

@ganesh what do you think?

When I did the question, I interpreted it as “combined” but we can add the word “combined” to make the question less ambiguous